Göteborg: Det krävs organiserad kamp mot våldet

2011-01-27 15:48:25
Ungdomsvåldet i Göteborg fortsätter.
I söndags skottskadades två unga män, 25 år gamla, i Majorna i Göteborg.
En person har anhållits misstänkt för medhjälp till mordförsök. Samtliga är tidigare kända av polisen. Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour meddelar att männen är lindrigt skadade.
Göteborg har blivit omskrivet som en våldets stad, som ett gangsterkrigets stad.

Flera fall av ungdomsvåld och organiserat våld har rapporterats. Våldet är skapat av ett samhälle där allt fler ungdomar känner sig osäkra. Ett samhälle där rädslan leder till att unga beväpnar sig och grupperar sig.
Anledningen ligger i arbetslöshet, bostadsbrist och nedskärningar som blivit vardag för stadens unga.
Nu krävs det en organiserad kamp mot våldet och för upprustning. Det är på tiden att vi pekar ut de ansvariga och ansvaret vilar hos de politiker som lever i sin skyddade tillvaro långt borta från den verklighet som unga upplever idag.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!