Göteborg: 2 000 demonstrerade 8 mars

2010-03-10 15:43:21
När 8 mars firade 100 år var det en massivare och radikalare demonstration än på många år. Det var en klar dominans av antikapitalism och socialism i den 2 000 personer starka demonstrationen.

På banderollerna syntes ”Kvinnokamp för rättvisa”, ”Rusta upp offentlig sektor” och ”Vi vägrar betala kapitalismens kris”.
Talkörerna ekade ”Inga pigor åt överklassen – låt dom skura de egna dassen” och ”Kvinnokamp – klasskamp” upp efter Avenyn.
Uppe på Götaplatsen talade repre­sentanter från 8 mars-kommittén.
Trifa Shakely från Ingen människa är illegal höll ett otroligt bra tal om kvinnodagens socialistiska historia och om kampen idag mot våld mot kvinnor, lägre löner, heteronormen och kampen för hbt-rättigheter. Hon betonade också att roten till kvinnoförtrycket är det kapitalistiska klasssamhället.

Under demonstrationen såldes mycket material och flera kontakter till partiet knöts.
RS Göteborg

Rättvisepartiet Socialisterna arrangerade eller deltog även i demonstrationer och på torgmöten i Luleå, Umeå, Sundsvall, Uddevalla, Uppsala och Malmö.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!