Göteborg: ”Kamp för socialism”

2016-05-04 14:38:32

foto: Kristofer Lundberg
RS på frammarsch i Göteborg.

Första maj firades traditionsenligt på Järntorget i Göteborg med Rättvisepartiet Socialisterna. RS tält och bokbord var välbesökt av de hundratals personer som samlades.

På Järntorget talade Emma Öman och Johannes Lundberg för Rättvisepartiet Socialisterna, vilket samlade många.

– Facket är till för medlemmarna, pengarna ska gå till facklig kamp, utbildning och organisering och inga sidoverksamheter som inte gynnar medlemmarnas intressen, sade Johannes.

Emma Öman lyfte frågan om den enorma ökning av visstidsanställningar som har drabbat kommunala arbetaryrken och om varför det skulle gynna alla med sex timmars arbetsdag.

Senare marscherade vi genom staden. Nytt för i år var att Rättvisepartiet Socialisterna och Kommunistiska Partiet gick i en gemensam demonstration. 700 marscherade mellan Linneplatsen och Kungstorget där 800 sedan samlades för att lyssna på talen. På Grönsaks­torget hölls ett avslutande tal av Kristofer Lundberg:

– Kampen för socialism börjar i vår vardag, på arbetsplatserna och i bostadsområden. Låt oss därför göra varje bostadsområde och varje arbetsplats till en kamp för socialismen. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!