Göteborg: Kampstämningen på topp

2008-04-23 14:41:35
Mellan 1 000 och 1 500 slöt upp i Vårdförbundets demonstration i Göteborg i lördags. Parollerna var ”Rätt lön oavsett kön” och ”Vår kunskap – din trygghet”.
Vädret visade sin bästa sida och i demonstrationen var stämningen på topp.

På Götaplatsen hölls flera tal innan demonstrationen tågade neråt Avenyn för att nå Gustav Adolfs Torg.
– Sverige har världens lägsta barnadödlighet, men syns det i våra lönekuvert?, frågade sig den legitimerade barnmorskan Anki Ahlgren retoriskt.
Lena Lorentzon var en av de andra talarna. Hon är legitimerad biomedicinsk analytiker på Kungälvs sjukhus. Till Offensiv säger hon att Vårdförbundets varsel är bra, men att bland annat lönekraven är för låga.
– På min arbetsplats har Vårdförbundet gått ut och sagt att vi inte ska skriva på Vårdupproret från Västerås. Kraven som ställs i det är mer i linje med verkligheten. Sjuksköterskorna i Danmark ställer också samma vettiga krav.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!