Göteborg: Lyckad blockad ger delseger för Asylrörelsen

2011-09-21 16:39:05
Asylrörelsen i Göteborg blockerade i tisdags flyktingförvaret i Kållared i sex timmar. Aktivisterna kämpade för att stoppa utvisningen av sju afghanska flyktingar.
Migrationsverket försökte lura aktivisterna genom att föra ut en av flyktingarna i ambulans, men ambulansen lämnade Migrationsverket tom efter att ha inspekterats. Aktivisterna hade regelbunden kontakt med flyktingarna inne på förvaret och fick veta att de fängslats och drogats ned.
Polisen omhändertog 16 personer, några som till och med befann sig utanför polisens avspärrningar, som Offensivs reporter. Sent på tisdag kväll kan polisen bekräfta att minst fem av flyktingarna fortfarande är kvar på förvaret.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!