Göteborg: Rädda folkhögskolorna

2010-01-21 14:20:48
Folkhögskolorna i Biskopsgården och Bergsjön hotas av nedläggning. Folkhögskolorna finansieras delvis av Göteborgs kommun och delvis av Västra Götalandsregionen, i båda fallen styr­da av Socialdemokraterna.

Skolorna har redan drabbats av nedskärningar med uppsagda lärare och bespisningspersonal. I Biskopsgården har detta skapat stora protester bland eleverna.
– Vi har snart provat alla vägar. Vi har vid tre andra tillfällen bjudit hit  socialdemokratiska politiker från såväl kommunen som regionen för dialog och förklarat vad skolan bety-der för oss och Biskopsgåden, säger Murat Solmaz vid Biskopsgårdens Folkhögskolas elevkommitté, och poängterar att kafeterian har varit fullsatt varje gång.
I december demonstrerade också 100 elever från de båda folkhögskolorna utanför kommunfullmäktige.

– Vi är beredda att kämpa för vår skola. Vi utesluter inte skolstrejker och ockupationer för att kräva vår rätt till utbildning. Vi har provat andra vägar redan, säger Ahmet Bayar och Murat Solmaz.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!