Rädda Vården – torgprotest i Sundsvall

2010-01-15 08:45:54
Nu ökar landstingpolitikerna takten i nedskärningarna på Sundsvalls sjukhus. Med en ny sjukhusdirektör och konsultfirman Mantec i spetsen planeras att snabbt fortsätta uppsägningarna till sammanlagt 700 personer och den nya organisationen ska vara igång redan i april. Vi är alltså 700 personer som riskerar att få gå ut i arbetslöshet i ett län som redan idag har landets högsta arbetslöshet.

Bakgrunden är ett par årtionden av minskade resurser till både kommuner och landsting. Politiker som under valrörelserna talar om att satsa på vård och omsorg har i praktiken gjort det motsatta och detta har skett under alla regeringar oavsett politisk färg. Vad som krävs nu är att vi tar strid och kräver tillbaka de pengar som dragits in från kommuner och landsting. Var ska de sjuka vårdas när det samtidigt sker nedskärningar inom primärvården och inom kommunens hemtjänst och boenden?

Så länge vi anställda, vårdtagare, patientföreningar  m.fl. inte lyckas säga stopp kommer nedskärningarna att fortsätta. Det finns ingen sista nedskärning efter vilken vi kan andas ut och känna oss trygga!

Politiker och tjänstemän visar sig totalt kallsinniga för vårdens kvalitet och en god, humanitär omvårdnad av de sjuka – men det gör inte vi som arbetar nära patienterna!

  • Försvara jobben och vårdkvalitén!
  • Inga avskedanden!
  • Pengarna tillbaka till kommuner och landsting!
  • Upprustning istället för nedrustning av vården!

TORGMÖTE

Lördag den 16 januari

Stora Torget i Sundsvall

Tid 12.00.

Kom och visa vad du tycker! Fatta mikrofonen och ”sjung ut” om du känner för det. Vi diskuterar hur vi ska få politikerna att fatta att nu är måttet rågat!

Dra med alla ni känner, arbetskompisar, vänner, familj!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!