Göteborg: Rör inte skolan!

2009-01-07 16:22:44
Tisdagen den 16 december protesterade barn, lärare och föräldrar i Angered centrum mot de planerade nedskärningarna på skolan i stadsdelen Gunnared.

På tisdagseftermiddagen slöt runt 200 arga lärare, föräldrar, elever och andra upp på Blå Stället i Angered, då allmänheten fick chansen att ställa politikerna mot väggen.
Från en föräldraförening menade man att ”man kan förstå nedskärningarna, men inte acceptera dem”, medan ett barn höll ett känslofyllt tal om hur illa barnen kommer att drabbas när deras lärare måste sluta.

Protestlistor med namnunderskrifter överlämnades också till politikerna.
Lärarvikarien och RS-medlemmen Johannes Lundberg menade att elevminskningen är ett ypperligt tillfälle att åter öka personaltätheten.
– När bankerna garanteras 1 500 miljarder kronor så finns det även pengar till skolorna. Ni som ansvariga politiker kan inte avsäga er ansvaret, utan måste kräva mer pengar av staten och kommunen, uppmanade Lundberg politikerna.
De berörda fackföreningarna organiserade senare en manifestation samtidigt som Gunnareds stadsdelsnämnd sammanträdde i lokalen intill. Kulturskolan, som kan tvingas att läg-ga ner, uppträdde för de runt 300 demonstranterna som höll i facklor och banderoller.
När politikerna skär ner på vård, skola och omsorg måste alla drabbade stå upp och ta kampen mot försämringarna.
Det behövs en bred kampanj för att stoppa skolnedskärningarna.
Fackföreningar, personal, elever och föräldrar måste samlas i nya stora protester för att försvara jobb och skola.

Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!