Gräsrötter mötte fullmäktigepolitiker

2011-11-09 19:35:48
Det nystartade protestnätverket Rädda Boden mötte under måndagen kommunfullmäktige i dörren när politikerna skulle sammanträda.

Nätverkets program med krav på att stoppa alla kommunala nedskärningar, överlämnades till S-kommunalrådet och några korta diskussioner med S- och V-politiker utväxlades. Vänsterpartiets tidigare ordförande försvarade sig med att säga att de inte ­röstat för alla nedskärningar och ville träffas senare för vidare diskussion, men kunde inte annat än erkänna de röstat ja till att ta bort subventionerat busskort för skolbarn och ungdomar.

Lokalmedia uppmärksammade protesten, vilket var ett av målen för nätverkets ökade möjlighet att växa. Hittills har nätverket samlat in över 160 namnunderskrifter mot nedskärningarna och under två helger fått 25 intresserade som vill komma på nätverksmöten och protester.
– Vi tänker långsiktigt, till skillnad från politikerna här, sa Raymond Ohlson, ordförande i Rättvisepartiet Socialisterna och initiativtagare till nätverket, till lokal­media.

I onsdags hölls även ett nätverks­möte där de olika nedskärningar­na diskuterades. Där lade man även fram det program som under måndagen lämnades över till fullmäktige. Man diskuterade äv­en vikten av fackligt arbete och om hur man ska få Kommunal och lärarfacken att reagera och bli en del av protesterna. Nu planeras det fler protester och mer masskamp mot kommunpolitikernas nedskärningar.

RS Boden

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!