Grova skattebrottslingar släpps fria

2013-10-09 11:44:45
Efter en dom i Högsta domstolen har en rad skattebrottslingar släppts fria och kan se fram emot höga skadestånd. Absurt, men sant. En person som har upptaxerats och fått betala straffskatt kan inte ­längre åtalas för samma brott, enligt Högsta domstolens (HD) dom i juli i år.
Domen innebär att grova skattebrottslingar inte längre behöver  sitta av sina straff. Och när granskningen av alla skattebrottsdomar sedan februari 2009, cirka 2 000 ärenden, är klar kan flera av dem också få skadestånd. Det vill säga dubbelt betalt för sitt brott!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!