Haiti: Hemlösa utan skydd mot regnet

2010-03-10 15:06:41
Nästan två månader har gått sedan Haiti drabbades av den moderna historiens svåraste jordbävningskatastrof. Trots hjälpinsatserna saknar hälften av de en miljon hemlösa skydd mot regnet som nu har börjat falla.

”Så kom regnet. Det föll under natten, på en dryg miljon hemlösa haitier. Inte ens hälften av dem har nå- gon typ av tält eller en presenning att sova under, enligt FN”, skrev Svenska Dagbladet i tisdags från huvudstaden Port-au-Prince.
Samtidigt permanentas tältlägren och ”gamarna har börjat cirkulera kring Haiti”. Med gamarna å- syftas utländska storbolag som vill ha vinstgivande återuppbyggnadskontrakt. Haiti måste byggas upp på de drabbades villkor.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!