Hammarparken invigs den 28 september

2013-09-25 12:17:24
Efter protester, demonstrationer och krav på lokalt inflytande från Hammarkullens befolkning gällande beslut om förortens framtid lyckades man förra året få möjlighet att påverka Hammarparkens utformning.

I augusti förra året fick Hammarkulleborna vara med och lägga förslag på hur Hammarkullens centrala torg, av de boende känt som Hammarparken, skulle utvecklas.
Det hela är ett direkt resultat av protester och den verksamhet som föddes i ”Röda stugan” som ett resultat av demonstrationerna mot nedskärningar – för en levande förort.
Nu omkring 14 månader ­senare står den nya Hammarparken färdig med lekplats för såväl de yngre som äldre barnen.
Ungdomar i området har ­under många år tillsammans med Rättvisepartiet Socialisterna drivit på för en konstgräsplan. Den står nu snart färdig för fotboll.
För de yngre barnen finns linba­na, vattenlek och ett nytt lekland.
Hammarkullen, som är känt som ett motståndsfäste, och de kommande demonstrationerna får nu en egen scen mitt i parken.

Det hela kommer att invigas på lördagen den 28 september kl 14.00, med tal och musik. Invigningens konferencier är Johannes ­Lundberg, lokal profil i Hammarkullen och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!