Hamnarbetare mot privatisering

2009-11-11 17:07:01
Den 5 november demonstrerade oroliga hamnarbetare mot utförsäljningen av Göteborgs hamn samtidigt som Göteborgs kommunfullmäktige skulle ta beslut i frågan om privatiseringen.

En efter en gick de politiska representanterna in på mötet, utan att stanna och tala med hamnarbetarna. Många av dem struntade även i att ta emot flygbladen.
– I 20 år har det reaktionära EU försökt att privatisera hamnarna, men stoppats av strejker och massdemonstrationer i alleuropeisk skala. Nu är det sossarna i Göteborgs kommunfullmäktige som utan debatt genomför detta kuppartat, sa en arbetare.
– Vi har stått här förr, vi har försökt. Men nästa gång får vi banne mig ställa oss i vägen för den här trappan, så dessa jävla nötter tvingas prata med oss, utropade Erik Helgesson från den stridbara Hamn4ans styrelse under hamnarbetarnas applåder.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!