Haningestyret i Wallenbergs famn

2012-11-02 09:17:37
Utanför kommunstyrelsen i Haninge protesterade den 29 oktober Aspöbor och medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna mot planerna på att låta Marcus Wallenberg skövla skärgårdsön Aspö genom att slå upp hela 23 fritidshus, varav 15 på en orörd strand.
Ingreppet bryter mot strandskyddet och kommer att påverka hela den lilla ön som idag i stort är orörd.

 – Jag har tomten precis brevid det aktuella området som ska bebyggas. Det är en katastrof. Hela området kommer att hackas upp. Ön ­kommer att bli helt sönderkörd av grävskopor och maskiner, jordlagret här på ön är jättetunt, säger aspöbon Maria Avalder.
– De säger att husen inte ­kommer att synas från havet, men det är en lögn, rasar Ulla-Britt Johansson som har bott på Aspö sedan 1963.
Samtidigt strök en glad och tacksam ”herr Wallenberg” – spelad av Ruben Derkert från Rättvisepartiet Socialisterna – omkring i Kommunhuset för att tacka de Haningepolitiker som ämnar driva igenom byggplanen:
– Jag vill tacka för en väldigt god kommunikation mellan näringslivet och politikerna här i kommunen, sa ”Wallenberg” och delade ut värdecheckar på valfria belopp till de styrande.
Rättvisepartiet Socialisterna, som tidigare krävt att byggplanen ska ­rivas upp i kommunfullmäktige, är inte representerade i kommunstyrelsen. I skrivande stund pågår kommunstyrelsesammanträdet fortfarande.
Medan Centerpartiet bryter med majoriteten genom att rösta emot byggplanen, har ”Miljö”-partiet fogat sig i betongborgarnas ledband.
Socialdemokraterna försvarar även de Wallenbergs rätt att bryta mot strandskyddet. Vänsterpartiet har också sällat sig till majoriteten när de inte ens använde sin rätt att göra ett yttrande som ersättare i kommunstyrelsen.

RS Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!