”Högern mörkar om marknadshyror”

2018-08-22 22:06:01

foto: Sari Hevosaho
Kristofer Lundberg.

–Rättvisepartiet Socialisterna jagar spöken, det finns inget parti i riksdagen som förespråkar marknadshyra, sade Robert Hannah, Liberalerna på Blå Stället i Angered när Fryshuset organiserade valdebatt.

Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna var inte sen på att svara.

– I maj 2018 deltog Robert Hannah på KTH debatt. Jag vill att publiken googlar Fastighetsnytt och vad Liberalerna säger om marknadshyra. Robert Hannah sa där tydligt ja till Marknadshyra.

– Liberalerna vill inte tala om effekterna av den politik som de går till val på. Att mörka vad en vill är en taktik som blir vanligare från politiker som vill se marknadshyror. Det är inte konstigt. Ingen tror att en vinner några val på att chockhöja hyrorna för tre miljoner hyresgäster. Marknadshyra saknar stöd hos väljare i alla block, konstaterade Kristofer Lundberg.

Ett hundratal, framför allt förstagångsväljare, satt i publiken och många stannade för att diskutera med Rättvisepartiet Socialisterna.

– 30 till 50 procent i hyreshöjning är effekterna av den politik som Alliansens partier och Sverigedemokraterna står för. För en trea i Angered är det en hyreshöjning med 3 500 kronor, sa Kristofer Lundberg. ■

Jimmy Lied