”Äntligen ett parti jag kan rösta på”

2018-08-22 22:43:40


I särskilt Jordbro är stödet starkt för RS politik och perspektiv.

Många byter parti i Haninge kommunval. 

”Denna gången röstar jag på Rättvisepartiet Socialisterna” är en vanlig kommentar när vi valkampanjar, och flygblad och valmanifest går åt i snabb takt.

Valbyråer är uppställda och dörrar knackas runt om i hela Haninge; i Jordbro, Handen, Brandbergen, Västerhaninge, Vendelsö, Söderby och Tungelsta.

Många nyinflyttade Haningebor känner inte till Rättvisepartiet Socialisterna sedan tidigare, men blir väldigt glada av att höra om oss. ”Jag har väntat på något att rösta på väldigt länge och nu har jag hittat det”, sade en nyinflyttad från norra Stockholm på en valbyrå i Jordbro.

– Vi märker en tydlig trend att fler har bestämt sig för att rösta på oss i kommunvalet. Vi stöter på fler som byter parti till oss i just kommunvalet, många på grund av våra framgångsrika kampanjer för att skydda och bevara Haninges natur och även våra kampanjer för kollektivavtal och trygga jobb. Vårt hårdnackade motstånd mot bergtäkten i Tungelsta och för att rädda Rudans friluftsområde är väl känt, likaså kampen för trygghetsåtgärder och upprustning av bostäder i Jordbro, berättar Rättvisepartiet Socialisternas gruppledare i kommunfullmäktige Mattias Bernhardsson, och fortsätter: 

– Men främst märker vi att många vill ha ett antikapitalistiskt alternativ, som tar kamp mot de skenande klassklyftorna och vågar säga vad som behövs, det vill säga ”Låt de rika betala”. ■

RS Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!