I marginalen: Björklund går i Trumps spår

2018-04-25 11:23:50
Liberalerna (tidigare Folkpartiet) sjunker som en sten i opinionsundersökningarna. I Demoskops aprilmätning fick L bara 4,0 procent och i Sifo:s senaste Väljarbarometer är partiet knappt över vattenytan – 4,4 procent. Om trenden inte vänder kan Liberalerna hamna under 4%-spärren och det mer än något ger Jan Björklund & Co kollektiv skrämselhicka.
Det är mot den bakgrunden som Liberalerna på nytt spelar ut det rasistiska kortet och hoppas att ”språktester” ska ge röster som i valet 2002. Till det ska läggas att Major Björklunds hjärta alltid har klappat extra hårt för avancerade radarsystem och robotar. Av den anledningen vill Liberalerna ge hela 24 miljarder kronor mer till militären fram till 2021 – alltså utöver de 16 miljarder kronor mer som S-MP-regeringen med stöd av bland andra Moderaterna har lovat militären fram till 2021. Tänk om vården hade fått lika mycket.
Liberalerna övertrumfar till och med den krigiske överbefälhavaren (ÖB) Michael Bydén som tidigare i år krävde ytterligare 10 miljarder kronor fram till 2021. Men det var egentligen inte tillräckligt, enligt ÖB Bydén, som menade ”att man måste vara beredd på det värsta” och därmed tog “rysskräcken” till en ny krigisk nivå.
Totalt vill Liberalerna att militären ska få 65 miljarder kronor år 2021, vilket är i närheten av Trumps och Nato-generalernas krav på att militärbudgeten ska sluka 2 procent av landets BNP.
När Liberalerna talar om integration handlar det mest om hur en rasistisk politik ska integreras i den egna valkampanjen. Därför blir det språktester i repris, plus mer kärnkraft, att Sverige ska ansluta sig till både Nato och euron samt ännu större skattesänkningar för de rika.
Att Liberalerna och Björklund dessutom säger sig tro på ”frihet och medmänsklighet” gör bara den hemska högeranrättningen än mer motbjudande.

S-MP-regeringen lovade att minska klyftorna. ”Men faktum är att ingen budget under den här mandatperioden har lyckats ändra mönstret av växande inkomstklyftor”, tvingas även socialdemokratiska Dagens Arena konstatera.
Dags för en socialistisk omfördelningspolitik – låt superrika, banker och storföretag betala för en upprustning av välfärden, trygga jobb och bostad till alla.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!