I väntan på döden?

2010-05-26 15:53:47
Georgy Morozov från Uzbeki­stan sitter sedan en månad instängd i Migrationsverkets flyktingförvar i Örkelljunga. Migrationsverket vill skicka tillbaka honom.

– Jag vet inte vad som skulle hända, men inte skulle det bli bra. Fängelse, tortyr eller liknande, om de över hu­vud taget släpper in mig i landet, sä­ger Georgy, som tillhör den hårt för- tryckta oppositionen.
”Den uzbekiska säkerhetstjäns- ten bedriver ett omfattande spionage bland uzbekiska flyktingar i Sverige. Det leder till att uzbekiska asylsökan­de som återvänder hem eller utvisas härifrån fängslas eller torteras”, rapporterade radions Ekotredaktion den 23 maj.

Den 13 maj var det fem år sedan den uzbekiska regimens massaker i Andijan.
Men sedan dess har förtrycket fortsatt och likaså protesterna mot den enväldiga presidenten. Georgy Morozov har varit en del av oppositionen, både i sitt hemland och sedan han kom till Sverige. Han har också varit aktiv i kampen för asylrätten in­om nätverket Asylrörelsen i Norrbotten.
När han var på besök i Stockholm blev han gripen av polis och förd till flyktingförvaret.
– Jag vet inte hur länge jag bli kvar här. Det är jobbigt psykiskt. Jag kan bara gå ut och promenera innanför stängslet.
Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar alla som kan att skriva till Migrationsverket för att kräva hans frisläppande och att Georgy ska ges po- litisk asyl.

Skicka ditt protestbrev till:
Migrationsverket, Georgy Morozov, Box 14, 28621 Örkelljunga
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!