Idas sommarvisa – försök till splittring

2010-04-15 12:00:07
Göteborgs Nätverk Mot Rasism mobiliserade snabbt och brett till en antinazistisk demonstration med mål att stoppa nazisterna, men dagarna innan försökte ett nyuppstartat nätverk med ett snarlikt namn kuppa demonstrationen.

– Vi visste inget förrän på lördagen om att andra kallat till demonstrationen. Vi blev aldrig informerade av GMR:s ledning om detta. Vi vill inte heller att det ska verka som att vi var med på det agerandet, sa Sina Froghi, Göteborgsordförande för Ungdom Mot Rasism, till Offensiv dagen efter demonstrationen.
– Faktum är att de som tar den antirasistiska kampen på allvar var fullt eniga i söndags. Att sjunga ”Idas sommarvisa” utanför polisavspärrningarna samtidigt som det samlas våldsamma nazister till en manifestation på andra sidan är ing­et annat än ett hån mot riktiga antirasister. Rörelsen är inte splittrad, eftersom LUF och de andra liberalerna i GMR aldrig har varit en del av den, säger Amer Mohammed Ali, representant för Socialistiska Studenter i GNMR.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!