”Inga nazister på våra gator”

2017-01-23 15:41:50
I lördags demonstrerade runt 400 antirasister på Järntorget i Göteborg mot nazismen efter att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) veckan innan samlats på torget och förbipasserande misshandlats.

Initiativet till demonstrationen hade tagits av Marxistiska studenter och Rättvisepartiet Socialisterna var med och organiserade demonstrationen.
– Nordiska motståndsrörelsen må vara en liten organisation, men trots det är det viktigt att visa att deras försök till spridning av sin propaganda innebär att de kommer att få motsvar då kampen är fortfarande viktigt, vilket Minela Mahmutovic, ordförande RS Göteborg, sa i sitt tal.
En annan av talarna var Socialistiska Partiets Lars Henriksson, som prisade samlingen på Järnorget och betonade vikten av en återupprättad antirasistisk kamp på arbetsplatserna. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!