Inga SD-rasister i fullmäktige

2010-11-03 14:00:55
I måndags genomfördes en antirasistisk protest på Medborgarplatsen i Boden. Ge­nom tidningsförsäljning och utdelande av flygblad hade vi spridit budskapet i staden och ett 30-tal var där och lyssnade.

Bakom protesten stod Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och nätverket Bod­en mot rasism.
Uppslutningen blir bättre och bättre för varje gång och eftersom vi har sagt att vi kommer att genomföra en demonstration varje gång kommunfullmäktige har sammanträde räknar vi med att fler och fler kommer att ta aktiv ställning.

Vi kommer också att fortsätta med att informera allmänheten om Sveri­gedemokraternas rasistiska högerpolitik.
Johanna Evans från RS Luleå tala­de om orsakerna till att Sverigedemo­kraterna har lyckats ta de mandat de nu har fått i Boden och i andra kommuner.
Anledningen till att SD gick framåt i valet är den högerpolitik som de etablerade partierna driver, men det kommer de aldrig att erkänna. Det är högerpolitiken som är problemet, in­te invandringen.
Talade gjorde även Omar, en av RS asylsökande medlemmar.
Han talade om vikten av att stå enade och inte låta rasism och främlingsfientlighet splittra befolkningen.
Kampen fortsätter.

Mikael Nilsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!