Ingen förbättring för papperslösa

2007-08-30 16:30:16




Onsdagen den 22 augusti demonstrerade papperslösa. Varje onsdag i ett års tid har de samlats på Mynttorget för att uppmärksamma de papperslösas situation.
– Jag har levt i Sverige i fyra år utan rätt att arbeta, bo eller gå i skola. Vi vill att regeringen erkänner att det finns papperslösa och att det är ett problem som måste lösas – nu! sade en man från Bangladesh som var en av många papperslösa talare.
Ulrika Karlsson talade för moderaterna och kallade det nya förslaget om arbetsvisum för ”en revolution”, men fick mothugg av Kalle Larsson från vänsterpartiet, som betonade att förslaget inte kommer att göra någonting för dem som demonstrerar för sina rättigheter på Mynttorget.
Papperslösas ordförande, Yacine Asmani, förklarade att man kämpar för papper för alla, utan villkor.

Ulrika Waaranperä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!