”Inte under 24 000”

2012-04-26 10:08:34
Den 24 april samlades 400 sjuksköterskor och sjuksköterskeelever på Södermalmstorg i Stockholm, i en protest mot att ingångslönerna för sjuksköterskor är alltför låga. Demonstrationen anordnades av gruppen ”24 000 nu” som uppmanat nyexaminerade sjuksköter­skor att inte ta jobb under 24 000 kronor i månadslön.

Cecilia Grönvall, sjuksköterskeelev, var på protesten.
– Vi har gått ihop och krävt det här tillsammans, vi har hållt en god ton mot varandra och peppat varandra och vi har framförallt hållit ihop något så enormt mellan oss sjuksköterskestuderande. Vi kommer inte att ge oss.
Natalia Lindholm, sjuksköterskestuderande:
– Jag tror definitivt att vi kommer att vinna, Vårdförbundet har hakat på efteråt. De har förstått att de var tvungna för att ha kvar medlemmarnas förtroende. Varför ska vi som sköter om människor och kanske till och med räddar liv tjäna så lite? Vi kommer aldrig att ge upp!
Ruben Derkert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!