Intervju med Kristian Bro

2009-12-10 10:02:35

foto: Elin Gauffin
Kristian Bro.

Kristian Bro från Thisted i Danmark går omkring och är glad för all klimataktiviet i Köpenhamn.

          Redan för 30 år sedan byggde jag ett hus av återvinningsbart material. Taket var 30 centimeter tjockt – energisparande.

          I ett år har jag i min hemstad kämpat emot en utbyggnad som skulle fördubbla kapaciteten för avfallsförbränning. Utbyggnaden skulle kosta lika mycket som 40 procent av kommunens budget på ett år. Jag vann! Utbyggnaden stopades.

          I lokalvalet hade vi en lokal rödgrön lista som hette Lokallisten Thu, med en del folk som förut stod för Enhedslistan. Vi fick 400 röster, 600 hade räckt för en plats i kommunfullmäktige.

          Om jag tror att COP15 kommer fram till något avtal: som socialist ser man ju att kapitalismen inte fungerar. Det systemet har kommit till sin slutpunkt.  Man kan inte komma ovanifrån och bestämma, förändringen måste komma underifrån. Men det kommer ta en tid.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!