Varför protesterade ni?
– Det är nu 34 år sedan ayatollorna kom till maktenoch vi protesterade där mot den iranska diktaturen. Vi tänkte stänga ned ambassaden, den representerar en diktatur som hänger människor varje dag, berättar Naser.
– Den iranska regimen har förstört mångas liv och vi som flytt borde kämpa för dem som fortfarande tvingas leva under diktaturen. Ambassaden bedriver också spionage på dem som har flytt och är aktiva i andra länder, fortsatte Jemis.
– Vi är helt emot den iranska regimens ambassad. Den fungerar ju som en terrorcentral och det är viktigt att vi visar andra här i Sverige vad vi har flytt ifrån och kämpar emot, berättar Iman.
Hur ser läget ut i Iran?
– Iran befinner sig i en politisk kris, även makthavarna emellan. De internationella protesterna har satt press på makteliten, men det har inte stoppat avrättningarna och ayatollornas styre under 34 år har inneburit att 10 miljoner iranier är på flykt i olika delar av världen. Regimen avrättar politiskt aktiva under förevändningen att det är kriminella som ska avrättas, börjar Naser.
– Men det finns ett motstånd. Det finns arbetarkrafter som kämpar för sina villkor och löner. Det finns arbetare som inte har fått någon lön på ett halvår, då dessa har strejkat för bättre arbetsvillkor och dessa har vid flera tillfällen gått ut i protester på gatorna trots att regimen försöker slå ned hårt på dem som protesterar, berättar Jemis,.
– En annan effekt av protesterna och splittringen bland makthavarna är den ekonomiska krisen, avslutar Iman.
– Krisen har ökat klassklyftorna så pass att det i princip finns två grupper, de jätterika och de som bokstavligt talat inte har något att äta. Förtvivlan och kriminaliteten har ökat på grund av det, och det viktiga är att vi ser fler olika protester bryta ut.
– Möjligheten att störta diktaturen närmar sig, men vi behöver rätt verktyg, och det här är en fråga som rör hela regionen i Mellanöstern. Regimen är inblandad i krig i Irak och Syrien för att utöka sitt inflytande.
Amer Mohammed Ali