Iran: Osanlou dömd till 5 år

2007-11-08 10:48:18
Mansour Osanlou, ordförande för bussförarnas fackförening i Teheran, dömdes den 28 oktober till 5 års fängelse.

Bussfackets vice ordförande, Ebrahim Madahi, dömdes till 2 års fängelse. Tidigare i oktober genomfördes ett mordförsök på en arbetarledare i Sanandaj, Kurdistan, Majid Hamidi. Motståndet mot den islamistiska regimen i Iran har ökat de senaste 2-3 åren, och nu har regimen trappat upp förtrycket av kämpande arbetare, studenter och kvinnor. Regimen använder sig också av krigshotet från USA för att döma Osanlou och andra för brott mot den ”nationella säkerheten”.
Bussförarfacket har stått i spetsen för arbetarkampen de senaste åren, genom att bilda en oberoende fackförening.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!