Ett kämpande parti

2007-11-08 11:08:14
– Rättvisepartiet Socialisterna är inte vilket parti som helst, vi är inte som andra partier. Vi är ett parti med aktiva medlemmar, ett parti som deltar i kampen, ett parti som bidrar till kampen med erfarenheter och lärdomar.

Så inledde Lina Thörnblom kongressens punkt om bygget av Rättvisepartiet Socialisterna under det kommande året.
Under diskussionen kom flera inspirerande inlägg från partikamrater runt om i landet.
Flest inlägg kom det från Göteborg, som har lyckats med bedriften att gå från en till tre partiföreningar på två år och som kanske är på väg mot en fjärde.

Fler partiföreningar

Även Luleå och Haninge har delat sina partiföreningar sedan valet och rapporterade om detta.
– RS i Göteborg har stått i spetsen för och deltagit i flera viktiga kampanjer under året, förklarade Niklas Söderholm.
Patrik Hooghwinkel (Göteborg), som brutalt slogs ner av nazister den 20 oktober, berättade om hur partiet svarade med en framgångsrik kampanj mot nazistvåldet.
Flera kamrater berättade också om hur man kan värva till partiet på sin arbetsplats, genom fackligt engagemang eller som elev på sin skola.
I Umeå förbereder partiet en omfattande kampanj för att förbättra miljön.
– De styrande kämpar för att Umeå ska bli kulturhuvudstad år 2010. Vi vill omformulera det till miljöhuvudstad, sa Jan Hägglund.
Behovet av att få fler kvinnor till partiet var också ett återkommande ämne i inläggen.

Nya medlemmar i höst

AnnaMaria ErikssonBerggren, som lade en motion i frågan om kvinnoarbetet, underströk betydelsen av fler kvinnor i partiet och hur högerregeringens antifeministiska politik kommer få fler kvinnor att vilja engagera sig politiskt.
Per-Åke Westerlund avrundade diskussionen, konstaterade optimismen i rapporterna och berättade om att RS glädjande nog har värvat fler medlemmar hittills under hösten än under hela våren.

Sanna Tefke

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!