Iranier fortsätter sittstrejka för att få stanna i Sverige

2011-03-30 16:10:30
Den grupp iranier som började sittstrejka den 1 mars i Smyrnakyrkan fortsätter sin kamp. Gruppen består av ett 50-tal personer, som alla har varit i Sverige i 2-12 år.
Alla har sedan de kommit till Sverige varit aktivt regimkritiska inom olika politiska organisationer, bland annat genom att skriva och publicera artiklar, genom att delta i demonstrationer och tala öppet i olika forum om förtrycket i Iran.
De flesta sittstrejkandes är­enden ligger nu på gränspolisens bord och man är nu oroli- ga över att de kommer att bli fängslade direkt vid en eventuell återkomst till Iran.
Att hotet om att bli fängslad är reellt, har i praktiken senast bevisats genom att en ung iranier – Rahim Rostami, 20 år – i förra veckan greps och tvångsavvisades tillbaka till Teheran, Iran. Där fördes han direkt till Evinfängelset, avdelning 209, som är det fängelse och den avdelning i vilken den iranska regimen brukar placera sina politiska fångar.
Hanna Tellholt

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!