”Jag tror jag kommer dödas”

2011-11-03 12:55:41
Drygt hundratalet personer samlades i Sundsvall för att protestera mot utvisningen av en syrisk familj.

15-åriga Baraha berättar att hennes pappa kom till Sverige år 2001. Den övriga familjen kom ett år senare. De har de senaste sex bott i Sundsvall. Yngsta brodern är född i Sverige.
– Jag tror att jag kommer att fängslas eller dödas om jag skickas tillbaka, säger Hassan, pappan i familjen.
– Vi ser hela tiden det ökade förtrycket i Syrien och att våldet ökar. Ändå säger Migrationsverket att läget är ”normalt” i landet, säger han.
Många av demonstranterna hade med sig egna plakat. Frälsningsarmén hade haft en kväll för plakattillverkning i sin lokal.

Helena Andersson från Frälsningsarmén berättar att initiativet till demonstrationen kom från Barahas klasskompisar, men att hon och Frälsningsarmén hjälpte till med att söka polistillstånd m m.

Lördagens demonstration i Sundsvall spelar tillsammans med andra protester på gator och torg en stor roll i att väcka en opinion.

Per Johansson
Stefan Lundqvist

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!