Kamp för socialism – sparka direktörerna

2009-04-29 19:59:02
Kapitalismens bankrutt märks i en oemotsvarad global slakt på jobb och välfärd.

Bara under årets första månader har miljoner arbetare förlorat sina jobb och ännu fler tvingats ned i extrem fattigdom.
I Sverige har nära 60 000 varslats om uppsägning i år. ”När uppsägningstiden inom några månader tickat ut för tiotusentals varslade kommer arbetslösheten att explodera”, varnar Dagens Arbete.
Men högerregeringen gör inget för att rädda jobben och den så kallade oppositionen står tomhänt.
Samtidigt växer ilskan mot de direktörer och kapitalister som är ansvariga för krisen.
På Volvo i Umeå gick arbetarna på karosseriverkstaden i strejk mot det nya dråpslaget. På Volvos Tuvefabrik rasar arbetarna över slakten på jobb. En namnlista cirkulerar på fabriken med det klara budskapet till ledningen: ”Dra tillbaka varslen eller avgå”.
I tisdags samlades de 700 Tuvearbetarna till ett möte utanför fabriken för att ge kraft åt kraven och på onsdag demonstrerar de i samband med att namnlistorna överlämnas.

För att jobben ska tryggas och produktionen styras om för att tillfredställa människors behov och klimatomställningar krävs en socialistisk kamp med må­let att avskaffa kapitalism-en.
Banker och storföretag måste förstat­ligas under arbetarnas demokratiska kontroll och styre för att skapa förutsättningar för en demokratisk planering av ekonomin för jobb, välfärd och en ekologisk hållbar utveckling.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!