Socialistiskt 1 maj i Göteborg

2009-05-06 13:03:29
200 tågade med socialistiskt 1 maj i Göteborg, som arrangerades av Rättvisepartiet Socialisterna (RS).

Innan avmarschen genomförde ArbetarInitiativet och Rättvisepartiet Socialisterna ett torgmöte med Göte Kildén som förste talare. Kildén, som tidigare stod i spetsen för Facklig opposition på Volvo i Göteborg, var hård i sin kritik mot IF Metalls ledning och dess passivitet.
Andra talare på torget var RS:arna Kaan Özsan, sparkad bilarbetare, och Stefan Berg, Kommunal klubbordförande på Blå Stjärnan.
Socialistiskt 1 maj-demonstrationen ställde sedan upp för att gå till Brunnsparken. I Brunnsparken talade representanter för Rättvisepartiet Socialisterna, Irans arbetarkommunistis­ka Parti och Iraks arbetarkommunis- tiska parti. För RS talade Kristofer Lundberg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!