Kämpaglöd på vintrigt läger

2010-01-07 14:10:10
Elevkampanjens årliga vinterläger hölls detta år i Luleå från söndagen den 3 till tisdagen den 5 januari. Drygt 40 personer tog sig till Luleå för tre dagar av politis­ka diskussioner.

På söndagen hölls ett seminariepass om bland annat fyra år med Reinfeld och avtalsrörelsen 2010. På kvällen hölls ett stormöte om kampanjen ”Unga kräver jobb och grön framtid”. Både under seminarierna och stormötet hölls bra diskussioner med flera fina exempel på Elevkampanjens arbete.
Elevkampanjens arbete diskuterades även ur ett globalt perspektiv, med förslag på lärdomar att dra från liknande kampanjer i bland annat England och Wales.
Under måndagen hölls det intressanta seminarier på morgonen kring teman som ”Sagan om den svenska modellen” och ”Stalinismens kollaps”. Efter lunchen fortsatte seminariepassen med intressanta ämnen som ”Nazismen på 1930-talet” och ”Kampen för att återupprätta asylrät­ten – Stoppa Fort Europa”.
På kvällen hölls ett nytt stormöte om kampen mot Sverigedemokrater­na och nazismen.
Lägret avslutades på tisdagen vid lunchtid efter ett sista pass med semi­narier.

Jag är säker på att alla lämnar lä-gret med nya kunskaper, nya infallsvinklar och med en ny kämpaglöd!

Paula Dahlberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!