RS Västsverige svarar Göteborgs-Posten

2010-01-07 12:30:11
I en artikelserie har Göteborgs-Posten (GP) granskat det man kallar kallar våldsvänstern. Utan att försvara anarkisters attacker på enskilda nazister måste denna artikelserie från GP kommenteras.

Vilka är det egentligen som GP:s journalister Daniel Olsson och Per Nygren skyddar?
Tror de på fullaste allvar att nazisterna skulle sluta med sitt våld för att dessa anarkistiska organisationer försvinner? Går det att tiga ihjäl nazisterna?
Svaret är givetvis att GP:s journalister ännu inte har råkat ut för nazisternas våld och felaktigt ser nazister- nas hat mot invandrare, socialister och homosexuella som bara en åsikt, inte det verkliga fysiska hot som det utgör.
På ett i det närmaste otroligt sätt har man lyckats förbigå nazisternas attacker och våld. Det bortförklaras med att det tidigare har gjorts stora granskningar av extremhögern i an­nan press. Att med de argumenten lå­ta dessa rasister och nazister stå oe- motsagda är inget annat än en skandal!
Sanna Hill, medlem i Nationaldemokraterna (nd) får gråta ut i GP för att hon blivit uthängd som nazist på sin skola. ”Man blir ju rädd att folk ska börja tro på det till slut och en del kanske får för sig vissa saker”, säger Sanna Hill till GP. Vad är det då för saker som folk kan få för sig? Jo, inget annat än sanningen: Nationaldemokraterna är ett nazistparti med medlemmar som har dömts för våldsbrott och som samarbetar med nazisthemsidan info-14.

Tidigare i höst blev Sanna Hill tillsammans med nd-ledaren Marc Ab­rahamsson utkörd från Hulebäcks- gymnasiet av eleverna på skolan.
Trots öppet rasistisk propaganda tillät skolledningen nazisterna att vara på skolan. Marc Abrahamsson är exempelvis dömd för våldsamt upplopp efter att ha attackerat och ­misshandlat deltagare på Pridefestivalen 2003.
Är det en attack på en person att hänga ut den personen som nazist i flygblad? I så fall kan Aftonbladet och Expressen med flera tidningar anklagas för det. Efter morden i Malexander satte de stora dagstidningar­na ut namn och bild på de kända na- zistledarna i Sverige. Detta var bra, det är något som skulle behövas gö­ras igen.
GP:s artikelserie om ”våldsvänstern” syftar till att smutskasta hela den antirasistiska rörelsen och alla partier och organisationer som fortfarande kallar sig för vänster.
Rättvisepartiet Socialisterna tar avstånd från attacker mot enskilda individer, men står för allas rätt att för- svara sig mot nazistvåldet. En liten självutnämnd elit kommer aldrig att kunna stoppa nazister eller rasister, lika lite som borgerliga politiker som skär ned på skola, vård och omsorg.
Det som stoppar nazisters aktiviteter och deras våld är stora och väl förankrade aktioner, som exempelvis  pensionärernas nyckeluppror, elever­na på Hulebäcks gymnasium eller när smr drevs bort från Brunnsparken hösten 2008.

Vad som krävs är en massiv antirasistisk rörelse som inte bara ser till att köra bort nazisterna från skolor och torg, arbetsplatser och bostadsområden utan också ser till att Sverigedemokraterna inte får några valfram- gångar i nästa val.
Bara arbetarklassen och dess orga­nisationer har styrkan att stoppa rasism och nazism. Facken måste bli med i den antirasistiska kampen och vara beredda att att strid för jobben, lika lön för lika arbete, för att återupprätta asylrätten o s v.
RS Västsverige

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!