Kampen för personalpoolen fortsätter

2007-11-21 16:14:40
Den 14 november hölls ett fackmöte om nedläggningen av personalpoolen i Luleå. En medlem från Rättvisepartiet Socialisterna hade blivit inbjuden av de anställda.
Innan mötet hann börja sa dock Kommunals representant att RS inte blivit inbjudna och därför inte fick delta på mötet. När man påpekade att medlemmarna själva hade bjudit in RS-medlemmen, sa man att det hade kommit klagomål om att ”icke berörda” deltog på förra mötet. Facket insisterade, vilket ledde till att man istället samlades precis efter mötet där allt som sagts gick igenom.
Mötet hade beslutat att sprida en protestlista bland anställda inom Socialförvaltningen. Personal ur poolen har sedan också beslutat att hålla en presskonferens och diskuterar även ett torgmöte.
David Hedberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!