Pakistan: ”Go Musharraf, go!”

2007-11-21 14:19:29
Ett fyrtiotal demonstranter samlades utanför Pakistans ambassad på fredagen den 16 november för att protestera mot kuppen och militärlagarna. Det var livliga talkörer och en rad tal, bland annat från Elevkampanjens ordförande Lina Törnblom, som även sitter för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge kommunfullmäktige.

Röster från demonstrationen:
Tareq Khan:
– Jag är här för att visa solidaritet. Det är inte bara problem med undantagstillståndet. Det är även en svår fattigdom i landet, där de ökade rikedomarna bara gått till en klick i toppen, samtidigt som miljoner fattiga inte har råd att skicka sina barn till skolan.

Sadiia Faridoon:
– Jag vill att allt ska bli bra i Pakistan. Musharaf måste avgå och jag vill inte se någon ny militärdiktator.

Maqsood Khawaja:
– Musharaf har olagligt hållit sig kvar vid makten i åtta år. Han är nog den enda människan i världen som både är ÖB och president. Det är jag här för att protestera mot.

Mouzma ButT:
– Jag är här för att visa att vi är emot militärdiktaturen. Vi vill att det ska vara demokrati där folket får välja sin ledare, inte att ledarna väljer sig själva.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!