Kampen mot höjt SL-kort fortsätter

Nu sluter vi upp igen mot höjt SL-kort – kampen får inte dö ut! (Foto: Natalia Medina)

av Robert Bielecki // Artikel i Offensiv

Kampen för att stoppa höjningen av SL-kortet fortsätter i Stockholm. 

På torsdag den 31 oktober anordnar Rättvisepartiet Socialisterna och Nej till höjt SL-kort en ny manifestation vid Slussen kl 16.00. Vi kommer att protestera mot det helt bakvända beslutet att höja priset på SL-kortet till 930 kronor för vuxna (620 kronor för studenter/pensionärer) i en tid när klimatet och samhällsbehoven behöver en total kurs­omläggning.
Precis som vi skrev om i förra veckans Offensiv är det helt möjligt att införa avgiftsfri kollektivtrafik, som skulle bli omkring 7 000 kronor billigare per år för vanligt folk med höjda skatter jämfört med de dryga 11 200 kronor som ett månadskort på 930 kronor skulle nå upp till på 12 månader.
Den manifestationen kommer också att livesändas via vår Facebooksida om du inte själv har möjlighet att delta.

Att våra manifestationer och kampanjer har haft resultat är redan tydligt, då fler grupper också kal­lar till protester. Lördagen den 16 november är det ”SL-upproret” på Odenplan kl 14.00 som Planka.nu anordnar.
Det är positivt att fler samlar sig till ett motstånd mot den förda högerpolitiken. Att mer ska finansieras av individen via höjda avgifter och mindre via offentliga skattemedel är en del av borgarnas nedskärningspolitik, oavsett om det är från S eller M:s sida.
Nu måste vi enas i ett gemensamt motstånd och samla alla gräsrötter och kämpande organisationer mot klassklyftepolitiken. Vi kräver avgiftsfri kollektivtrafik och att den dessutom kraftigt byggs ut och görs tillgänglig för fler. Vi måste också peka på var pengar och resurser finns: hos storbanker, storföretag, aktieägarna och de superrika. Dags att vända om den omvända Robin Hood-politiken!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!