Kampvilja på valupptakt för RS i Västra Götaland

2011-04-25 10:05:25
Torsdagen den 14 april hade Rättvisepartiet Socialisterna i Västsverige valupptakt. Mötet präglades av kampvilja och positiv stämning inför den kommande valkampanjen. Över 60 medlemmar och sympatisörer deltog, en ny medlem värvades och 9 577 kronor samlades in till valkassan.

Linnéa Wallberg öppnade som talare med att berätta om det arbete som RS Väst har gjort under det senaste året och om att hur vi har växt som parti tydligt visas i alla de kampanjer och kamptillfällen som vi har deltagit i.
Stefan Berg berättade e­fter det om hur RS sedan ny­etableringen i väst i början av 2000-talet har stått i frontlinjen för kampen mot nedskärningar, och om den potential vi har som parti att växa och etableras ytterligare i och med valkampanjen.
Första talare efter en paus var Reza Yekehzare, papperslös flykting och deltagare i sittstrejken på Smyrnakyrkan, som tackade för det stöd de fått av RS i sin kamp.

Minela Mahmutovic talade om den statliga rasismen.
– Det behövdes inget SD i riksdagen för att driva den inhumana flyktingpolitik vi har sett de senaste 25 åren. Skillnaden mellan SD och Migrationsverket är att SD är mer öppna med sin rasism.
Även Osama Elagous från Egyptiska föreningen tacka­de för ett gott samarbete.
Klara Heydar

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!