Kashmir: Offentliganställdas strejk fortsätter

2007-02-21 15:31:25
Trots regeringens försök att splittra arbetarna, fortsätter de offentliganställdas obegränsade strejk i Poonch, Kashmir.

Strejken är en del av en pågående kamp för att tvinga Kashmirs regering att hålla de löften om kompensation som den gav arbetarna efter jordbävningskatastrofen år 2005. Trots att arbetarna har bildat en egen ledning, Poonch Employee Action Committee, väljer regeringen att förhandla med en facklig ledare från en annan region. Det senaste förhandlingsförslaget man presenterade förkastades dock av arbetarna.

Håller inga löften

Regeringen erbjöd sig att betala ut klumpsumman, motsvarande tre månadslöner, som man utlovat, men bara som ett lån. Inte heller ville man uppfylla löftet om att avskriva alla banklån som tagits sedan jordbävningen.
Regeringens motspänstighet har emellertid bara fått ilskan att växa. Strejken får viktigt fackligt stöd från TURCP i Pakistan och andra arbetsplatser i Kashmir sympatistrejkar nu för att öka pressen på regeringen. Uppmärksamheten i media har t o m pressat lokala företrädare för kapitalistiska partier till att stödja strejken.
Arbetarna har dock inga illusioner om det sistnämnda stödet. Istället vänder man sig till arbetare och unga världen över för stöduttalanden och protestbrev.

Skicka protestbrev till:
• Sardar Attique Ahmed Khan, premiärminister i Azad Jammu och Kashmir:
primeminister@ajk.gov.pk
• President Musharraf, använd e-postfunktionen på www.presidentofpakistan.gov.pk
För färdigskrivna protestbrev, kontakta Offensivs redaktion.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!