Katalonien 26 april: Generalstrejk mot spanska regeringens Francometoder

2018-04-11 11:56:35
Under de senaste veckorna har det skett en allvarlig upptrappning av den spanska högerregeringens repression mot Katalonien. Katalonien lyder idag under undantagslagar som har sitt urpsrung i Francos långa diktatur.
Men motståndet är starkt. Det krävs dock en återgång till den revolutionära kamp som präglade Katalonien hösten 2017 för att stoppa regeringens och den spanska statens massiva attacker som syftar till att krossa kampen och rörelsen för självständighet.
Därför manar elevfacket Sindicato de Estudiantes till generalstrejk i Katalonien den 26 april. Flera organisationer som kämpar för självständighet har sagt att de kommer att strejka med elevfacket, som leds av unga medlemmar i Esquerra Revolucionària och Izquierda Revolucionaria (CWI i Katalonien respektive den spanska staten).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!