Klimatdemonstration i Prag

2015-12-01 19:08:45

foto: Joel Söderström


400 personer trotsade på söndag regnet och rusket i Prag för att samlas på Vaclavplatsen och delta i ”Klimat (r)evolution – Folkets klimatmarsch för klimatet, rättvisa och gröna jobb”. Det var en gemensam samling till protest mot världsregeringarnas klimatpolitik anordnad av 21 organisationer, däribland Rättvisepartiets systerorganisation i Tjeckien Socialistiskt alternativ, som deltog med banderoll.

Demonstrationen ställde krav på minskade koldioxidutsläpp, effektivisering av energisektorn och en övergång till förnybara energikällor. Man krävde också att lösningen måste vara rättvis. De nya energikällorna måste ägas gemensamt och effektiviseringarna måste komma folket till nytta. Kritik riktades även mot TTIP-avtalet, ett frihandelsavtal mellan EU och USA som om det genomdrivs kan leda till betydande konsekvenser för miljöns välbefinnande.

Joel Söderström, Prag

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!