Knivattack i Jyväskylä

2013-02-06 14:35:39
FINLAND Den våldsamma extrem­högern i Finland har slagit till igen.
Den 30 januari arrangerade Mikael Brunila och Li Andersson, två av författarna till Äärioikeisto Suomessa (Extremhögern i Finland) en presentation på ett bibliotek i staden Jyväskylä.
En grupp som förmodas tillhöra nazistsekten Finska Motståndsrörel­sen försökte tränga sig in, men blev stoppade vid dörren. Då drog männen kniv och anföll dörrvakterna, som dock lyckades hindra dem att ta sig in lokalen. En av vakterna skada­des lindrigt.
Den 19 juli i år blev Dan Koivulaakso attackerad av en nazist när Sosialistinen Vaihtoehto (CWI:s anhängare i Finland) ordnade ett ­möte under Pridefestivalen i Oulu (Uleåborg).
Heikki Moisio

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!