”Kontroll över utflöde” recept för nya nedskärningar i Jämtland-Härjedalen

2018-11-07 11:35:51
Valet i höstas slutade för region Jämtland-Härjedalen med att Alliansen fick 25 mandat, de rödgröna 25 mandat och Sverigedemokraterna resterande 5. Upplagt för svåra förhandlingar alltså. Nu är förhandlingarna slut.
I måndags meddelade allianspartierna och Miljöpartiet att de tar över styret som innan valet styrdes av S och M.
Regionen beräknar att årets underskott blir 250 miljoner kronor. I höstas var man tvungen att låna för att klara de löpande utgifterna. I höstas pläderade dessutom MP för skattehöjningar. Nu sägs det att skattehöjningar inte är aktuella.
Istället ska man få kontroll över utflödet, enligt Elise Ryder Wikén (M). ”Vi måste få tag i problemen och lösa dem”, säger Lennart Ledin (L).
”Få kontroll över utflödet.” Det låter som en omskrivning för fortsatta nedskärningar, något vi säkerligen får se.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!