Kristofer Lundberg ny ordförande för Angereds Hyresgästförening

2015-04-02 14:01:08
Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna valdes i förra veckan till ordförande för Hyresgästföreningen i Angered (nordnöstra Göteborg). Mötet samlade 100 personer, varav 75 röstberättigade. Hyresgästföreningen i Angered representerar 13 lokala hyresgästföreningar och över 3 000 medlemmar.

Kristofer hade föreslagits som ny ordförande av tre lokalföreningar, men valberedningens förslag var socialdemokraten Anton Palfi. Från golvet argumenterade förtroendevalda från fem lokalföreningar för Kristofer som ny ordförande som efter sluten omröstning valdes. Kristofer har en lång meritlista vad gäller lokalt engagemang och är välkänd i hyresrättskampen som ordförande i Sandeslätts lokala hyresgästförening.

– Jag hoppas kunna bidra med att få en mer synlig och aktiv Hyresgästförening i hela Angered, där lokala föreningar arbetar tillsammans, säger Kristofer Lundberg.

 

Vilka är de viktigaste frågorna för Hyresgästföreningen i Angered?
– Det är nog olika i olika områden, men i det stora hela är det trygghetsfrågan och vem som ska betala renoveringarna av miljonprogrammet.

Varför är bostadsfrågan viktig att driva idag?
– Bostadsbristen och trångboddheten i Göteborg blir mer akut. På 10 år har Göteborg ökat med 150 000 personer. I snitt ökar Göteborg med 200 personer per vecka. Trots detta ökar antalet bostäder med blott 3 000 per år i snitt i Storgöteborg. Det är självklart att detta är ohållbart.

– I landet i stort behövs 190 000 nya bostäder för att råda bot på bostadsbristen. Det byggs för lite och det som byggs är för dyrt för lågavlönade. I 56 procent av landets kommuner saknas det bostäder. Det finns idag 25 000 vuxna med barn som själva bor hemma hos föräldrarna. Därför är det viktigt att lyfta upp bostadsfrågan på den politiska dagordningen. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!