”Kurdistan, Kurdistan solidaritet”

2013-01-28 16:11:44
Lördagen den 19 januari genomfördes det en demonstration i Göteborg i protest mot morden på tre kvinnliga PKK-aktivister, Sakine Cansiz, Fidan Dogan och Leyla Söymelez, i Paris. De tre hittades ihjälskjutna på det Kurdiska informationskontoret i centrala Paris, för två veckor sedan.

Demonstrationen i Göteborg samla­de omkring 250 personer, där talkörer som ”Stoppa terrorn mot ­kurder” och ”Kurdistan, Kurdistan solidaritet” ekade hela vägen från Götaplatsen till Gustav Adolfs torg.
En av deltagarna var Moustafa Jalali, som förklarade att målet med demonstrationen var att visa Göteborgs befolkning att kurder vill ha fred och tar därmed ställning mot terror. Han betonade betydelsen av att omvärlden reagerar för att kurder inte längre ska bli offer för makthavare i Iran, Irak, Turkiet och Syrien.
En annan deltagare var Azize Akalan. Hon poängterar hur viktigt det är att människor samlas och demon­strerar för ett fredligt Kurdistan:
– Alla demonstrationer har en effekt och det är bra att visa att vi vill förändra situationen.

Derya Areb
Irma Mahmutovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!