Lagena säger upp fackliga avtal

2010-02-03 16:02:01
Alla lokala avtal på Lagena har sagts upp av arbetsgivaren.
Det handlar om lokala av­tal värda ett par tusen kronor i månaden för t ex högre ob och övertidsersättningar.

Fackklubbens ordförande Patrik Ol­ofsson säger till tidningen Handelsnytt den 29 januari att de inte vet om företaget vill ta bort lokala avtalen el­ler förhandla om avtalet.

Lagerarbetarna på Lagena blev kända förra året då de anställda gick ut i vild strejk mot företagets sätt att sparka anställda för att sedan använda bemanningsföretag.
Kampen gav ett sånt eko att LO, speciellt Handels, har som mål att nu inför avtalsrörelsen ta kamp mot det systematiska sätt som näringslivet utnyttjar personal från bemanningsföretag.

Kanske innebär arbetsgivarens agerande denna gång att Lagenaarbetar­na åter måste ut i kamp. Rättvisepar- tiet Socialisterna är beredda att ge dem vårt fulla stöd.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!