Hammarkullen mot nedskärningar

2010-02-10 17:37:46
Stormöte mot nedskärningar ska bilda arbetsgrupper för fortsatta protester. Detta diskuterades i måndags då representanter samlades från kampanjen Hammarkullen mot nedskärningar.

På mötet deltog lärare i Hammarkullen, elever, fritidspersonal, kyrkan, Rättvisepartiet Socialisterna, Spanska Radion och Ung Vänster.
Mötet beslutade att inriktningen skulle vara att jobba både långsiktigt och med ”här och nu-krav”. Det handlar om att kämpa för att förbätt­ra förutsättningarna för folk i förorter och arbetarstadsdelar.

I Hammarkullen kommer man att fokusera på kampen mot nedskärningarna idag, men också på att ta fram vilka visioner som finns hos de som bor här. Att använda sig av att det är val och att lyfta fram välfärds­frågorna diskuterades samt att koppla samman kampen med de nätverk som finns i Göteborg.
En viktig lärdom från 2009 är att de verksamheter som faktiskt räddades var där det blev protester.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!