Läkerolarbetarna mot riskkapitalet

2012-05-03 17:16:29
Minst en buss från den nedläggningshotade Läkerolfabriken i Gävle kommer ner till Stockholm den 17 maj, då Läkerolarbetarnas vänner och Nätverket Välfärd utan vinst arrangerar en stöddemonstration från Sergels torg till Nordic Capitals kontor vid Stureplan.

– Vi vill göra vår protest bredare på det här sättet. Det handlar inte bara om Läkerolfabriken, nästa gång är det nån annan. Företag som går med vinst ska vara kvar i Sverige, säger Wellington Ikuobase, ordförande både för Livsklubben och LO Gävle.

På 1 maj fick Läkerolarbetarna starkt stöd av de 600 som deltog i antingen V-tåget, som helt ägnades åt Läkerolarbetarnas kamp, eller S-tåget.
En av de storägare i nya Cloetta, som står bakom planen att flytta produktionen till låglönelandet Slovakien, är riskkapitalisterna i Nordic Capital.
Till investerarna hör ironiskt nog Sjätte AP-fonden, som förvaltar pensionspengar från de f d löntagarfonderna. Offensiv väntar också på ett svar på vår fråga till EU om dessutom skattepengar till EU har använts för att stödja bygget av fabriken i Levice, Slovakien, dit jobben flyttas ut?
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!