Läkerolarbetarna till Stockholm

2012-04-26 10:10:53
Läkerolarbetarna i Gävle fortsätter efter 1 maj på hemmaplan sin strid mot nedläggningen av sin anrika fabrik med en ny demonstration i Stockholm på Kristi Himmelsfärdsdagen den 17 maj.

– Ja, vi laddar för det och hoppas komma med ett par bussar, bekräftar huvudskyddsombudet Mario Izquierdo för Offensiv och tackar för den hjälp att anordna en stöddemonstration som beslutats av Nätverket Välfärd utan vinst, och som i sin tur deltar i namn av Läkerolarbetarnas vänner.
Mario och Livsklubbens ordförande Wellington Ikuobase är när Offensiv talar med dem på hemväg från fabriken i Ljungsbro, där de bland annat har di­skuterat löntagarkonsultens uppdrag.
Mario berättar att stödet i Gävle fortsätter att växa.
– Vi har inte gett upp, försäkrar han.

Enligt den ansökan om polis­tillstånd som inlämnats ska demonstrationen samlas på Sergels torg den 17 maj kl 14, för en marsch genom centrala Stockholm till riskkapitalbolaget Nordic Capitals kontor vid Stureplan på Östermalm.
Wellington Ikuobase och Mario Izquierdo har också tackat ja till att liksom representanter för den ockuperade sjukstugan i Dorotea delta på Offensivs nr 1 000-jubileum i Husby Träff den 19 maj.

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!