”Långtidssjukskrivningarna kommer att öka”

2012-05-23 16:24:57
Offensiv har tidigare rapporterat om att 40 miljoner kronor ska skäras ned i Östra Göteborg, i stort fördelat jämt mellan socialtjänst och äldreomsorg. Vid arbetsplatsbesök som Rättvisepartiet Socialisterna har gjort ­vittnar personalen om en alltmer pressad arbetssituation:
Marie Ågren har jobbat inom hemtjänsten i 27 år och beskriver en minst sagt förfallen verksamhet, med personal som gör allt de kan för att räcka till trots allt knappare resurser.
– Vår slogan ska vara ”Vårdtagaren i centrum”, men det är inget annat än lurendrejeri. Vi får inte längre till den fina omvårdnad vi haft. Vi får försöka stjäla tid för att hinna prata med de äldre.
–  Jag är säker på att nu kommer långtidssjukskrivningarna börja öka inom en snar framtid.
Utan kamp är risken stor att scenariot blir till sanning. Fackens passivitet måste brytas.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!