Låt Mahmood Elane stanna

2018-04-05 13:55:35

foto: Mattias Bernhardsson
Marco Maturana (RS) var en av talarna på demonstrationen.

Mahmood Alane, 19 år, hotas av utvisning till Irak efter hela 7 års tid i Sverige. Mahmood går i andra året i yrkesgymnasium och utbildar sig till mekaniker. Han är välkänd i Jordbro där han bor och beskrivs av många som en engagerad glädjespridare. Nu har protester påbörjats för att han ska få stanna kvar i landet.

Måndagen den 2 april slöt Mahmoods klasskompisar, vänner och föreningsaktiva upp och demonstrerade på Poseidons torg i Haninge med krav på asyl.
– Mahmood är den skönaste grabben, hjälpsam mot alla, han tar hand om sin mamma och är väl etablerad här, sade Andrés Silva, idrottsledare i Jordbro som talade på demonstrationen för asyl åt Mahmood på Poseidons torg.
– Varje vecka dör människor i Irak och än idag är en tredjedel av Iraks befolkning i behov av nödhjälp för att överleva. Detta är inte humant, ingen människa är illegal, utvisa inte Mahmood! sa Marco Maturana från Rättvisepartiet Socialisterna.
Demonstrationen fortsatte till Sergels torg i Stockholm och vidare till Migrationsverkets förvar i Märsta där Mahmood sitter inlåst i väntan på att skickas till krigszonen Irak. 

Protester och organisering lönar sig. Den kände boxningstalangen Laziz Sharifov och den politiska flyktingen Hanna Tadesa vann båda uppehållstillstånd nyligen – engagemanget från lärare, elever och grannar var avgörande.
RS kämpar för asyl åt Mahmood Elane och alla andra som riskerar att utvisas till krig och förtryck.
• Stoppa jakten på flyktingar. Återinför asylrätten för alla som flyr från krig och förtryck – låt storföretag och skatteflyktingar betala!
• Amnesti till alla som väntar, fått avslag och för papperslösa. Gemensam kamp mot skuldbeläggning av flyktingar och ökade klyftor – omfördela samhällets resurser för jobb, välfärd, bostad åt alla!